Başlangıç / Haberler / Ruba Vakfı faaliyetleri

Ruba Vakfı faaliyetleri

1998 yılından bu yana fahri olarak faaliyetleri devam eden vakfımız 2010 yılında resmi olarak kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Trakya nın hemen her yerinde müesseselerimiz  ve içerisinde yaklaşık 100′ e yakın bedelsiz olarak barınan ilköğretim ve yüksek öğretim talebelerimiz vardır.

Müesseselerimizde haftanın belirli gün ve zamanları içtimai , iktisadi,  ahlaki ve imani söyleşiler ve dersler yapılmakta ve ilgiyle takip edilmektedir.

Günlük hâdisatlardan daralan sıkılan gönüldaşlarımız soluklarını vakıf müesseselerimizde almakta ve kendilerini kitap okuyarak rehabilite etmekte ve stres atmaktadırlar.

.ruba.degerler.egitimi.6degerler egitimi (8)ruba.degerler.egitimi.10ruba.degerler.egitimi.1

Ayrıca vakfımız  Silivri Ceza ve İnfaz kurumlarında da Değerler Eğitimi programları yapmakta ve mahkumlara  kitap okuma alışkanlığı kazandıracak milli ve manevi değerlerini hatırlatacak ve onları topluma kazandıracak dersler ve söyleşiler tertip etmektedir.

SİLİVRİ CEZAEVİDEĞERLER EĞİTİMİ PROJEMİZ UYGULAMAYA ALINDI

RUBA VAKFININ ŞU ANA KADAR YAPMIŞ OLDUĞU  TERCÜME VE YURT DIŞI HİZMETLERİ

Bugüne kadar yaklaşık 20 adet farklı yabancı dilde Risale-i Nur eserleri tercüme ettirilmiş ve bu kitaplarla beraber 2 Farklı dilde mealli Kur’an-ı Kerim, üniversiteler için hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı değişik yayınevleri ile müştereken yurt dışı ve yurtiçinde toplamda 70.000 adet kitap ve Risale-i Nur Kaynaklı muhtelif dillerde 10 binlerce broşür basılmıştır. Halen vakfımız bünyesinde kurulan Risale-i Nur Tercüme Merkezince farklı dillerde tercüme ve yayın faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Uluslararası Risale-i Nur Mütercimleri Toplantısının birincisi yaklaşık 40 farklı dilde çalışma yapan Nur Mütercimleri ile beraber İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Yurt dışı İrtibat ve iletişim Merkezi olarak; yurt dışına giden akademisyen, öğrenci ve iş adamlarımız ile yurt dışından Türkiye’ye ziyarete gelen yabancı öğrenci ve heyetlere yönelik faaliyetler yapılmıştır.

0 Yorumlar

İlk yorumu siz yazabilirsiniz.

Yorum yaz